Νέα Βρασνά

Στο κέντρο της αγκαλιάς του Στρυμονικού κόλπου, ανάμεσα στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας και την γαλαζοπράσινη θάλασσα, βρίσκεται ο οικισμός των Νέων Βρασνών.

Ο οικισμός αυτός απορρόφησε στην ουσία τους κατοίκους του παραδοσιακού οικισμού των Βρασνών, απαριθμώντας πλέον μόνιμο πληθυσμό που αγγίζει τις 2000 κατοίκους. Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό αν φανταστεί κανείς ότι τα Νέα Βρασνά έχουν ζωή, ούτε λίγο ούτε πολύ, 40 χρόνια. 

Οι κάτοικοι των Βρασνών αντιλήφθηκαν τις αλλαγές που διαδραματίζονταν κατά την δεκαετία του 1960 και αφορούσαν την τουριστική εξέλιξη της περιοχής τους. Έτσι, δειλά-δειλά στην αρχή αλλά ταχύτατα στη συνέχεια, άρχισαν να επενδύουν μετατρέποντας την άλλοτε αγροτική περιοχή σε έναν σύγχρονο τουριστικό θέρετρο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι κατά τους θερινούς μήνες τα Νέα Βρασνά επιλέγονται από χιλιάδες επισκέπτες ως τόπο των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Σήμερα τα Νέα Βρασνά ανήκουν στην Δημοτική Κοινότητα Βρασνών του Δήμου Βόλβης. Οι πεντακάθαρες, οργανωμένες παραλίες του οικισμού, η καταπληκτική θέα του Στρυμονικού κόλπου, και η ποικιλία των σύγχρονων τουριστικών εγκαταστάσεων αποτελούν εγγύηση για υπέροχες και αλησμόνητες διακοπές.

 Ο επισκέπτης αυτού του οικισμού έχει την ευκαιρία:

 • Να θαυμάσει μια πανοραμική άποψη του Στρυμονικού Κόλπου, που ξεκινά από τη Θάσο και καταλήγει στο Άγιον Όρος.
 • Να απολαύσει το μπάνιο του, στις οργανωμένες παραλίες, μήκους 5χλμ., που χρόνια τώρα βραβεύονται με το θεσμό «Γαλάζιες Σημαίες» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 • Να χαλαρώσει παρατηρώντας τους ψαράδες, που στήνουν μεγάλο αριθμό καλαμιών κατά μήκος της παραλίας, να εντυπωσιαστεί από τις ψαριές τους και να αφεθεί, τελικά, στη ιεροτελεστία του ψαρέματος και ο ίδιος.
 • Να απολαύσει τις καθημερινές εκθαμβωτικές ανατολές του ήλιου, σαγηνεμένος από τις εναλλαγές των χρωμάτων του ουρανού.
 • Να μαγευτεί από την μοναδική εικόνα που προσφέρει η ανάδυση του Αυγουστιάτικου φεγγαριού, παρέα με πλήθος κόσμου, συμμετέχοντας στις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την συγκεκριμένη βραδιά.
 • Να ζήσει τους έντονους ρυθμούς διασκέδασης που προτείνουν τα πολυάριθμα κέντρα διασκέδασης, δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα.
 • Να γευτεί τους νόστιμους μεζέδες στις πολυάριθμες ταβέρνες που βρίσκονται διάσπαρτες σε ολόκληρο τον οικισμό.
 • Να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην παραλία.
 • Να αφήσει ξέγνοιαστος τα παιδιά του στις παιδικές χαρές του πεζόδρομου και στο σιντριβάνι που κοσμεί την παραλιακή οδό.
 • Να απολαύσει μια βόλτα στον πεζόδρομο και να συναντήσει σχεδόν όλους τους τουρίστες του οικισμού να χαλαρώνουν.
 • Να επισκεφτεί την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης για να τιμήσει την χάρη τους.

Πηγή: http://www.strymonikos.net


Νέα Βρασνά Νέα Βρασνά


Νέα Βρασνά


 Νέα Βρασνά


Νέα Βρασνά


 Νέα Βρασνά


Νέα Βρασνά 


Νέα Βρασνά


Νέα Βρασνά 


Νέα Βρασνά


Νέα Βρασνά


 Νέα Βρασνά


Νέα Βρασνά


 Νέα Βρασνά


Νέα Βρασνά


 Νέα Βρασνά

Νέα Βρασνά


 Νέα Βρασνά


Νέα Βρασνά

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

COPYRIGHT 2024 domotenka.gr. Developed by Kalytheo